Adana'da Avukata sahte plakalı araçla silahlı saldırı.

Adana'da Avukata sahte plakalı araçla silahlı saldırı.

Adana'nın Seyhan ilçesinde gerçekleşen olayda, Avukat İrfan çelik evinden çıktığı esnada bir otomobilden açılan ateş sonucu yaralandı.

Yakalanan sanık  Mustafa K. husumetlisinin tehditlerini kendisine ilettiğini iddia ederek, tartıştığı avukat İrfan Çelik'i tabanca ile vurarak yaraladı. Mustafa K. ile yanındaki Samet G.’nin, tespit edilmemek için internetten satışa çıkarılan bir otomobilin plakasını kopyalayıp, saldırıda kullandıkları araca takıp, ardından farklı renge boyadıkları belirlendi.

Olay, 20 Ocak günü saat 09.00 sıralarında Dağlıoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Ofisine gitmek için evinden çıkan avukat İrfan Çelik, otomobiline yöneldi. Bu sırada sokağa giren otomobildeki kişi ya da kişilerce, Çelik'e tabanca ile ateş açıldı. İrfan çelik bacağından yaralanırken, otomobil hızla uzaklaştı. Bacağından yaralanan Çelik, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çelik, tedavisinin ardından taburcu edildi.

İNTERNETTE SATIŞA ÇIKAN ARACIN PLAKASINI KOPYALAMIŞLAR

Soruşturma  başlatan polis, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyip, şüphelileri tespit etti. Tabancayla ateş edenin Mustafa K., otomobili kullanan kişinin ise Samet G. (32) olduğu belirlendi. Şüphelilerin tespit edilmemek için internetten satışa çıkarılan bir otomobilin plakasını kopyalayıp, saldırıda kullandıkları araca takıp, ardından farklı renge boyadıkları anlaşıldı.

2 ŞÜPHELİDEN 1'i TUTUKLANDI

Polis, Adana İsmetpaşa Mahallesi'ndeki bir eve düzenledikleri operasyon ile 2 şüpheliyi yakaladı. Yakalanan şüphelilerin bir süre önce kiraladıkları tespit edilen ikamette yapılan aramada ruhsatsız iki tabanca ele geçirildi.Emniyete götürülen şüphelilerden Mustafa K. ifadesinde, "Daha önceden husumetli olduğum bir kişinin tehditlerini bana iletiyordu. Bu nedenle tartıştık. Sinirlenip, tabancayla ateş ettim" dedi. İşlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Mustafa K. tutuklandı, Samet G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Şimdi Ara
Hemen Sor