5 milyonluk miras davası. Mahkeme kararını verdi.

5 milyonluk miras davası. Mahkeme kararını verdi.

Mahkeme 7 yıl önce hayatını kaybeden Erol Büyükburç’un anneleri ayrı olan kızları Evren Büyükburç, Jeyan Büyükburç ve Özlem Derya Büyükburç yasal mirasçı olarak belirlendi.

Büyükburç, vasiyetinde tüm mirasını kızı Evren Büyükburç’a bırakınca kız kardeşler arasında miras kavgası çıktı.

Mirastan mahrum kalan kardeşler Jeyan Büyükburç ile Özlem Derya Büyükburç da vasiyetnameye itiraz ederek dava açtı. Sanatçının kızı olduğunu iddia eden Esra Şimşek de İstanbul 5. Aile Mahkemesi’ne başvurarak babalık davası açtı.

Miras için Kız kardeşlerine dava açtı

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, Adli Tıp’tan gelen sonuca göre Şimşek, Büyükburç’un kızı çıktı. Şimşek, bu defa babasının mirasından pay alamadığı gerekçesiyle üvey kız kardeşlerine dava açtı.

Erol Büyükburç’un mirasının 3’e bölündüğünü dilekçesinde belirten Şimşek, kendisinin de mirastan hak sahibi olduğunu öne sürdü.

MİRAS KALAN 5 MİLYON DOLARLIK MAL VARLIĞI KIZLARINI BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ

Erol Büyükburç’un Etiler’de ve Beşiktaş’ta iki evi, Mecidiyeköy’de bir dükkânı, Yalova-Çınarcık’ta yazlığı, bir arabası ve banka hesabında 300 bin lira olan mal varlığı kızları arasında paylaşılamıyordu.

Miras kavgasında mahkeme kararını verdi. 

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 4 yıldır devam eden davanın karar duruşması görüldü. Duruşmaya, 3 kız kardeş adına avukat Dilan Şahin, Evren Büyükburç adına ise avukat I.Bağatur katıldı.

Kararını açıklayan mahkeme, üç kız kardeşin açtığı davayı haksız bularak vasiyetnamenin iptali davasını reddetti. Mahkeme, Erol Büyükburç’un vasiyetinin geçerli olduğunu belirtti.

 

Miras Hukuku davaları ile ilgili daha fazla bilgi için Miras hukuku sayfamızı Tıklayınız

 

Şimdi Ara
Hemen Sor