Süresiz nafaka ile oluşan mağduriyetlerle ilgili Yargıtay emsal niteliğinde bir karara imza attı. Yargıtay, düzenli geliri olan kadının nafaka almaması gerektiğine karar verdi. Türk Medeni Kanun (TMK) Madde 175 ile düzenlenen ve istismarlar sonucu mağduriyetlere sebep olan 'süresiz nafaka' hakkında Yargıtay’dan kritik bir karar geldi. YARGITAY'DAN EMSAL KARAR Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, bir çiftin karşılıklı açılan boşanma davasının temyiz dosyasını inceleyen Yargıtay, emsal bir karar verdi. Yüksek mahkeme, düzenli geliri olan kadının nafaka almasının doğru olmadığına hükmetti. Türk Medeni Kanunu’nun “Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak şartıyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz” hükmünü içeren 175. maddesine atıfta bulunan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu ve Bölge Adliye Mahkemesinin kararını kaldırdı. Yüksek mahkeme, kadının sosyal güvencesi olan bir işte çalıştığına, düzenli gelirinin bulunduğuna dikkat çekti. SÜRESİZ NAFAKA MAĞDURİYET ÜRETİYOR Tazyik hapsi, tedbir nafakası ve genç evlilik gibi süresiz nafaka da aile kurumunu yıpratan uygulamalar arasında yer alıyor. TMK Madde 175 ile düzenlenen süresiz nafaka, günbegün mağduriyet üretmeye devam ediyor. Uzun süredir çözüm bekleyen süresiz nafaka mağdurları, yasal düzenleme ile istismarın önüne geçilmesini istiyor. haber7.com
Süresiz nafaka ile oluşan mağduriyetlerle ilgili Yargıtay emsal niteliğinde bir karara imza attı. Yargıtay, düzenli geliri olan kadının nafaka almaması gerektiğine karar verdi.
Türk Medeni Kanun (TMK) Madde 175 ile düzenlenen ve istismarlar sonucu mağduriyetlere sebep olan 'süresiz nafaka' hakkında Yargıtay’dan kritik bir karar geldi.
Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, bir çiftin karşılıklı açılan boşanma davasının temyiz dosyasını inceleyen Yargıtay, emsal bir karar verdi. Yüksek mahkeme, düzenli geliri olan kadının nafaka almasının doğru olmadığına hükmetti.
Türk Medeni Kanunu’nun “Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak şartıyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz” hükmünü içeren 175. maddesine atıfta bulunan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu ve Bölge Adliye Mahkemesinin kararını kaldırdı.
Yüksek mahkeme, kadının sosyal güvencesi olan bir işte çalıştığına, düzenli gelirinin bulunduğuna dikkat çekti.
Tazyik hapsi, tedbir nafakası ve genç evlilik gibi süresiz nafaka da aile kurumunu yıpratan uygulamalar arasında yer alıyor. TMK Madde 175 ile düzenlenen süresiz nafaka, günbegün mağduriyet üretmeye devam ediyor.
Uzun süredir çözüm bekleyen süresiz nafaka mağdurları, yasal düzenleme ile istismarın önüne geçilmesini istiyor.
haber7.com