Ünlü isimlere Sosyal medya reklamı cezası.

Ünlü isimlere Sosyal medya reklamı cezası.

Aralarında Gülben Ergen, Sedef Kasabalı, Nisa Bölükbaşı, Gamze Erçel'inde bulunduğu ünlü isimlere Reklam Kurulu tarafından sosyal medyada yapılan reklamlarla ilgili ceza kesildi.

İndirim kampanyaları ve internet satışlarındaki reklamların ardından, ünlülerin Instagram hesaplarındaki tanıtımlar da  reklam takibine takıldı.

Sosyal medyada örtülü reklam yapan ünlüler, Reklam Kurulu'nun radarına takıldı. Fenomen Gamze Erçel, 155 bin 712 lira cezaya çarptırıldı. Gülben Ergen, Sedef Kasabalı ve Nisa Bölükbaşı'nın paylaşımlarına da durdurma cezası verildi.

Gelen şikayetleri inceleyen Reklam Kurulu, 'gamze_ercel' isimli Instagram hesabından 7 Temmuz'da yapılan üç ayrı paylaşımda bir giyim markasının etiketlendiğini ancak herhangi bir reklam ibaresine yer verilmediğini tespit etti.

GAMZE ERÇEL REKLAMLARDA YÖNLENDİRME YAPMIŞ

Bu hareket ile markaya ve ürünlerine yönlendirme yapılmak suretiyle örtülü reklam yapıldığını tespit eden kurul, Gamze Erçel'e 155 bin 712 lira ceza kesti.

TÜKETİCİLERE BİLGİLENDİRME YAPILMADI

Kurul, Gülben Ergen'e ait olan 'gulben123' isimli Instagram hesabı üzerinden 7 Temmuz'da yapılan cilt bakım ürünü tanıtımında da tüketicilerin reklam konusunda bilgilendirilmediğini, böylece markanın örtülü reklamının yapıldığını belirledi.

Ergen'e, anılan reklamları durdurma cezası verildi.

Kuruldan ceza alan diğer isimler ise Nisa Bölükbaşı ve Sedef Kasabalı oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

haber7.com

 

 

Şimdi Ara
Hemen Sor