Haciz işlemi için gelen Avukatı ısırdı, Mahkeme 4 yıl cezaya hükmetti.

Haciz işlemi için gelen Avukatı ısırdı, Mahkeme 4 yıl cezaya hükmetti.

Bursa'da borcunu ödemediği için haciz işlemi başlatılan Ö. K., alacaklı avukatı Cüneyt Bülent Şeker'i yanağından ısırdı. Zanlı,  2.5 yıl ceza alırken Bölge Adliye Mahkemesi ise cezayı az bularak 4 yıl 2 aya çıkardı. Yargıtay kararı onarsa zanlı Ö.K. cezaevine girecek.

Bursa'da, müvekkiline olan borcuna karşılık koyunlarını hacze gelen avukat Cüneyt Bülent Şeker'i, yanağından ısırarak yaralayan Ö.K.'a verilen 2,5 yıl hapis cezası Bölge Adliye Mahkemesi'nce az bulundu. 1'inci Ceza Dairesi heyeti, avukatın yüzünde iz bırakacak şekilde ısıran Ö. K.'un cezasını artırarak, 'kasten yaralama' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Olay, 27 Temmuz 2018'de Orhaneli ilçesi Göynükbelen Mahallesi´nde meydana geldi.

Bursa Barosu avukatlarından Cüneyt Bülent Şeker'in müvekkiline 4 yıldır borcunu ödemediği öne sürülen K. ailesine haciz işlemi uygulandı. Avukat Şeker, haciz için jandarma ekipleriyle birlikte ailenin evine gitti. Haciz uygulanan yaklaşık 80 koyunu almak için kamyon geldiği sırada Ö.K. ve annesi S. K., yetkililere direndi.

AVUKATIN YANAĞINI ISIRDI

Çıkan arbede sırasında Ö. K., Şeker'i yanağından ısırdı. S. K. ise yetkilileri bıçakla tehdit etti. Isırılma sonucu yanağından bir parça koparılan ve hastaneye kaldırılarak tedaviye alınan avukat Şeker'in şikayeti üzerine anne ile oğlu gözaltına alındı. Jandarma karakolunda ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen anne ve oğlu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ö. K. ile annesi S.K. hakkında Orhaneli Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'kasten yaralama', 'yargı görevi yapan kişilere görevini yaptırmamak için direnme', 'kamu görevlisine hakaret' ve 'mala zarar verme' suçlarından dava açıldı.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, Ö.K.'a 'kasten yaralama' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. S. K. ise 'yargı görevi yapan kişilere görevi yaptırmamak için direnme' suçunu bıçakla işlediği gerekçesiyle 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

BÖLGE İDARE MAHKEMESİ VERİLEN CEZAYI AZ BULDU

Avukat Cüneyt Bülent Şeker'in itirazı üzerine dosya temyize gitti. Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'nde yeniden görülen davada mahkeme heyeti, avukatı yüzünde iz bırakacak şekilde ısıran Ö. K.'un cezasını artırarak, 'kasten adam yaralamak' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Anne S. K.'a verilen ceza ise 2 yıl 6 aya düşürüldü.

KARAR ONANIRSA CEZAEVİNE GİRECEK

Kararın Yargıtay tarafından onanması halinde tutuksuz yargılanan Ö.K.'un cezaevine gireceğini söyleyen avukat Cüneyt Bülent Şeker, şunları söyledi:

"4 yıldan beri tahsil edilemeyen bir alacak vardı. Müvekkilimiz borçlarını ödeyemediği için mülküne hacizler gelmişti. Bankalar tarafından çiftliğine haciz yapılmıştı. Çocuğunu evlendiremez durumdaydı. Biz de 3 defa hacze gittik. Daha önce de bir saldırıya uğramıştık. Bu sefer gittiğimizde kısmen tahsil edebildik, çünkü saldırı sebebiyle yarım kesildi iş.

Daha önce yerel mahkeme 2 yıllık bir ceza vermişti. Ama istinaf mahkemesi bunu 4 yıl 2 aya çıkarttı. Bizce yeterli değil ama yine de adaletin sağlanması, adalete yaklaşılması açısından önemli bir ilerleme olarak bunu görüyorum. Bunun büyük önemi var. Bu cezanın yatarı var çünkü.

Bunun kamu güvenliği bakımından büyük önemi var. Çünkü insanların birbirine borç vermesi, vade vermesi ancak buna bağlı. Bu konuda Bursa Barosu'nun da büyük çabası oldu. Bence adaletin sağlanması açısından önemli bir ilerleme. Kamu çalışanlarına yapılan saldırı konusunda örnek teşkil edecek bir karar.

Umarım bundan sonra benzer saldırılara bu karar mani olur diye düşünüyorum. Yargıtay´dan onaylanırsa beklediğimiz şekilde bir karar olmuş olacak." dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hukukihaber.net

Şimdi Ara
Hemen Sor