Hazine ve Maliye Bakanligi, kira gelirini beyan etmeyen ya da eksik beyanda bulunan mükellefler ile vergisel ödevlerini yerine getirmeyen emlakçilarin tespitine yönelik inceleme yapti. RADAR Sistemi araciligiyla yaklasik 200 bin mükellef mercek altina alinirken 2021 yilinda 28 bin 845 mükellefin kira gelirini hiç beyan etmedigi veya eksik bildirdigi belirlendi. Ilan sitelerinden emlakçilara yönelik yapilan analiz çalismasinda da vergisel yükümlülüklerini kismen veya tamamen yerine getirmeyen 5 bin 589 emlakçi analize tabi tutuldu. Hazine ve Maliye Bakanliginin, 200 bin mükellef nezdinde yaptigi incelemeler sonucu, geçen yil itibariyla 28 bin 845 mükellefin kira gelirini hiç bildirmedigi veya eksik beyanda bulundugu belirlendi. Anadolu Ajansi haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanligi Risk Analizi Genel Müdürlügünce, gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçilara yönelik bir analiz gerçeklestirildi. Bu kapsamda RADAR Sistemi araciligiyla 2021 yili itibariyla kira gelirlerini beyan etmeyen veya eksik/hatali bildiren yaklasik 200 bin mükellef mercek altina alindi. Analiz kapsaminda, 2021 yilinda 28 bin 845 mükellefin kira gelirini hiç beyan etmedigi veya eksik beyanda bulundugu tespit edildi. Riskli degerlendirilen mükellefler özelinde de Gelir Idaresi Baskanliginca saha denetimlerine baslandi. Denetimlerde 5 bin 589 emlakçi RADAR'a takildi Ayrica, gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve ülke çapinda gayrimenkul satis veya kiralama ilani veren emlakçilara yönelik de risk analiz çalismalarina devam ediliyor. Emlak piyasasinda spekülasyon yaratan, emlak satisindan veya kiralamasindan elde ettigi gelirini beyan disi birakan ve vergisel yükümlülüklerini kismen veya tamamen yerine getirmemis olanlar da RADAR ile tespit edildi. RADAR Sistemi üzerinden ve ilan sitelerinden yapilan analiz çalismasinda, vergisel yükümlülüklerini kismen veya tamamen yerine getirmeyen 5 bin 589 emlakçi analize tabi tutuldu. Ilk etapta bu mükelleflerin 683'ü riskli olarak degerlendirilirken Vergi Denetim Kurulunca incelemelere baslandi. Risk Analizi Genel Müdürlügünce gayrimenkul sektöründeki vergi kayip kaçagini önlemeye yönelik olarak riskli mükelleflerin tespitine iliskin çalismalarin devam edecegi belirtildi. memurlar.net
RADAR Sistemi araciligiyla yaklasik 200 bin mükellef mercek altina alinirken 2021 yilinda 28 bin 845 mükellefin kira gelirini hiç beyan etmedigi veya eksik bildirdigi belirlendi. Ilan sitelerinden emlakçilara yönelik yapilan analiz çalismasinda da vergisel yükümlülüklerini kismen veya tamamen yerine getirmeyen 5 bin 589 emlakçi analize tabi tutuldu.
Hazine ve Maliye Bakanliginin, 200 bin mükellef nezdinde yaptigi incelemeler sonucu, geçen yil itibariyla 28 bin 845 mükellefin kira gelirini hiç bildirmedigi veya eksik beyanda bulundugu belirlendi.
Anadolu Ajansi haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanligi Risk Analizi Genel Müdürlügünce, gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçilara yönelik bir analiz gerçeklestirildi. Bu kapsamda RADAR Sistemi araciligiyla 2021 yili itibariyla kira gelirlerini beyan etmeyen veya eksik/hatali bildiren yaklasik 200 bin mükellef mercek altina alindi.
Analiz kapsaminda, 2021 yilinda 28 bin 845 mükellefin kira gelirini hiç beyan etmedigi veya eksik beyanda bulundugu tespit edildi. Riskli degerlendirilen mükellefler özelinde de Gelir Idaresi Baskanliginca saha denetimlerine baslandi.
Ayrica, gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve ülke çapinda gayrimenkul satis veya kiralama ilani veren emlakçilara yönelik de risk analiz çalismalarina devam ediliyor.
Emlak piyasasinda spekülasyon yaratan, emlak satisindan veya kiralamasindan elde ettigi gelirini beyan disi birakan ve vergisel yükümlülüklerini kismen veya tamamen yerine getirmemis olanlar da RADAR ile tespit edildi.
RADAR Sistemi üzerinden ve ilan sitelerinden yapilan analiz çalismasinda, vergisel yükümlülüklerini kismen veya tamamen yerine getirmeyen 5 bin 589 emlakçi analize tabi tutuldu.
Ilk etapta bu mükelleflerin 683'ü riskli olarak degerlendirilirken Vergi Denetim Kurulunca incelemelere baslandi.
Risk Analizi Genel Müdürlügünce gayrimenkul sektöründeki vergi kayip kaçagini önlemeye yönelik olarak riskli mükelleflerin tespitine iliskin çalismalarin devam edecegi belirtildi.
memurlar.net