İstanbul Adliyesi'nde bir avukatın, mübaşire rüşvet verdirerek dosyayı adliye dışına çıkarttırıp, içerisine sahte imzalı yaklaşık 1.5 milyon dolarlık (24 milyon lira) senet yerleştirdiği iddia edildi. Mehmet Yahya S. isimli iş adamı 11 Ekim 2019 yılında vefat etti. Vefatının ardından iki çocuğu ve eşine milyonlarca lira ve taşınmaz miras olarak kaldı. Mehmet Yahya S.'in vefatının üzerinden yıllar sonra özel bir bankadan Burcu S.'e hesaplarına haciz konulduğuna dair mesaj geldi. Borcu olmadığı için gelen mesajdan şüphelenen genç kadın e-devlet üzerinden inceleme yaptığında mallarına ve banka hesaplarına haciz konulduğunu fark etti. Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Avukatları aracılığıyla harekete geçen Burcu S.'nin Bakırköy 2. İcra Müdürlüğü tarafından başlatılan icra işlemlerinin vefat eden babasının borçlarından kaynaklı olduğu iddiasıyla yaklaşık 1.5 milyon dolarlık (24 milyon lira) senetle gerçekleştiği belirlendi. Senetlerde yapılan incelemede imzaların Mehmet Yahya S.'e ait olmadığını fark eden aile, haciz kararlarına itirazda bulundu. Yapılan itirazlar sırasında aile, haciz için oluşturulan dosyanın içerisinde İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesinde yapılan bir yargılama sırasında 3 adet protokol fotokopisinin sunulduğunu fark etti. DOSYAYA 1.5 MİLYON DOLARLIK SAHTE SENET 2010 yılında Mehmet Yahya S.'in borçlu olarak bulunduğu ve kapanan dosyanın peşine düşen aile, İstanbul Adliyesine gelerek Asliye Hukuk Mahkemesi kalemine aslı gibidir kaşesi vurulan senetlerin ne şekilde dosyaya konulduğunu sordu. Dosyaya sahte evrak yerleştirildiğini iddia eden Burcu ve Burak S. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Kendilerinden sahte senetle yaklaşık 24 milyon lirayı tahsil etmeye çalışan kişi ya da kişilerin bulunarak cezalandırılmasını talep ettiler. MÜBAŞİR DOSYAYI ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TESLİM ETTİ Şikayet üzerine savcılık olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında 2010 yılında İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesinde kapanan dosyanın içerisine sahte imzalı senetler konularak haciz işlemi başlatıldığını tespit etti. Yapılan incelemelerde dosyayı mübaşirin arşivden çıkardığı ardından bir alışveriş merkezinde dosyayı M. B., isimli kişiye teslim ettiği belirlendi. TUTUKLANDI Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında olayla bağlantısı bulunan Avukat A. M., Ç. T., H. Ş., ve M.B., polis tarafından gözaltına alındı. Savcılık soruşturma kapsamında 2010 yılında sona eren dosyayı para karşılığında arşivden çıkararak ele geçiren ve sahte imza ile senet düzenleyen 4 şüpheliyi tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Hakimlikte üzerlerine atılı suçlamaları reddeden 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili savcılığın yürüttüğü soruşturma devam ediyor. Hukukihaber.net
Mehmet Yahya S. isimli iş adamı 11 Ekim 2019 yılında vefat etti. Vefatının ardından iki çocuğu ve eşine milyonlarca lira ve taşınmaz miras olarak kaldı.
Mehmet Yahya S.'in vefatının üzerinden yıllar sonra özel bir bankadan Burcu S.'e hesaplarına haciz konulduğuna dair mesaj geldi. Borcu olmadığı için gelen mesajdan şüphelenen genç kadın e-devlet üzerinden inceleme yaptığında mallarına ve banka hesaplarına haciz konulduğunu fark etti.
Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Avukatları aracılığıyla harekete geçen Burcu S.'nin Bakırköy 2. İcra Müdürlüğü tarafından başlatılan icra işlemlerinin vefat eden babasının borçlarından kaynaklı olduğu iddiasıyla yaklaşık 1.5 milyon dolarlık (24 milyon lira) senetle gerçekleştiği belirlendi. Senetlerde yapılan incelemede imzaların Mehmet Yahya S.'e ait olmadığını fark eden aile, haciz kararlarına itirazda bulundu. Yapılan itirazlar sırasında aile, haciz için oluşturulan dosyanın içerisinde İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesinde yapılan bir yargılama sırasında 3 adet protokol fotokopisinin sunulduğunu fark etti.
DOSYAYA 1.5 MİLYON DOLARLIK SAHTE SENET
2010 yılında Mehmet Yahya S.'in borçlu olarak bulunduğu ve kapanan dosyanın peşine düşen aile, İstanbul Adliyesine gelerek Asliye Hukuk Mahkemesi kalemine aslı gibidir kaşesi vurulan senetlerin ne şekilde dosyaya konulduğunu sordu. Dosyaya sahte evrak yerleştirildiğini iddia eden Burcu ve Burak S. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Kendilerinden sahte senetle yaklaşık 24 milyon lirayı tahsil etmeye çalışan kişi ya da kişilerin bulunarak cezalandırılmasını talep ettiler.
MÜBAŞİR DOSYAYI ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TESLİM ETTİ
Şikayet üzerine savcılık olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında 2010 yılında İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesinde kapanan dosyanın içerisine sahte imzalı senetler konularak haciz işlemi başlatıldığını tespit etti. Yapılan incelemelerde dosyayı mübaşirin arşivden çıkardığı ardından bir alışveriş merkezinde dosyayı M. B., isimli kişiye teslim ettiği belirlendi.
TUTUKLANDI
Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında olayla bağlantısı bulunan Avukat A. M., Ç. T., H. Ş., ve M.B., polis tarafından gözaltına alındı. Savcılık soruşturma kapsamında 2010 yılında sona eren dosyayı para karşılığında arşivden çıkararak ele geçiren ve sahte imza ile senet düzenleyen 4 şüpheliyi tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Hakimlikte üzerlerine atılı suçlamaları reddeden 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili savcılığın yürüttüğü soruşturma devam ediyor.
Hukukihaber.net