Uzun yıllardır evli olduğu Bayram A.'tan boşanan Güllü K., mahkemenin bağladığı nafakanın arttırılması için dava açtı. Mahkeme, "İkisi de emekli maaşıyla geçiniyor, Bayram zaten 350 lirayı da ödemekte zorlanıyor" diyerek talebi reddetti. Mahkeme ayrıca 5 bin 100 TL'lik mahkeme masraflarının da K. tarafından ödenmesine hükmetti. Güllü K.70 yaşında. Uzun yıllar evli olduğu Bayram A. ile aralarında sorunlar çıkınca 2012’de boşanmak için mahkemeye başvurdu. Mahkemeleri bir yıl sürdü. 2013’te boşandılar. Mahkeme Bayram A.’ı kusurlu bulmuştu. Güllü K.’a aylık 250 lira nafaka bağlandı. Bu nafakanın da yıllık olarak belli oranda arttırılmasına karar verildi. 2022’ye gelindiğinde Güllü K.'un nafakası 350 liraya çıkmıştı. Nafaka dışındaki tek geliri emekli maaşıydı. Ancak Güllü K. geçinemiyordu. Avukat tuttu, nafakanın arttırılması için mahkemeye başvurdu. “Başka hiçbir gelirim yok. Eski eşimin 8 dairesi, 2 dükkânı var. Hâli vakti yerinde” dedi. Nafakasının aylık 3 bin liraya çıkarılmasını istedi. Komşularını ve torunlarını da geçinemez halde olduğuna dair şahit olarak dinletti. ‘350 TL’Yİ ÖDEMEKTE ZORLANIYOR’ İstanbul 6. Aile Mahkemesi bu talebi değerlendirdi ardından da reddetti. Gerekçe olarak da “İkisi de emekli maaşıyla geçiyor, Bayram zaten 350 lirayı da ödemekte zorlanıyor” dedi. Ayrıca 5 bin 100 liralık mahkeme masraflarının da Güllü K. tarafından ödenmesine hükmetti. Böylece 350 liralık nafakasının artışı için mahkemeye giden Güllü K., nafakasını artırmadığı gibi 5 bin 100 liralık hiç hesapta olmayan bir masraf ile dönmüş oldu. 'KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ' Hürriyet’e konuşan Güllü K.'un avukatı Murat Sultansu “Nafaka artışı beklerken, mahkeme masrafları da Güllü teyzenin üzerine kaldı. Zaten geçinemiyordu. 15 aylık nafakası bu masrafları ödemeye ancak yeter. Karara itiraz edeceğiz” dedi. (Musa Kesler / Hürriyet)
Güllü K.70 yaşında. Uzun yıllar evli olduğu Bayram A. ile aralarında sorunlar çıkınca 2012’de boşanmak için mahkemeye başvurdu. Mahkemeleri bir yıl sürdü. 2013’te boşandılar. Mahkeme Bayram A.’ı kusurlu bulmuştu. Güllü K.’a aylık 250 lira nafaka bağlandı. Bu nafakanın da yıllık olarak belli oranda arttırılmasına karar verildi. 2022’ye gelindiğinde Güllü K.'un nafakası 350 liraya çıkmıştı. Nafaka dışındaki tek geliri emekli maaşıydı. Ancak Güllü K. geçinemiyordu. Avukat tuttu, nafakanın arttırılması için mahkemeye başvurdu. “Başka hiçbir gelirim yok. Eski eşimin 8 dairesi, 2 dükkânı var. Hâli vakti yerinde” dedi. Nafakasının aylık 3 bin liraya çıkarılmasını istedi. Komşularını ve torunlarını da geçinemez halde olduğuna dair şahit olarak dinletti.
‘350 TL’Yİ ÖDEMEKTE ZORLANIYOR’
İstanbul 6. Aile Mahkemesi bu talebi değerlendirdi ardından da reddetti. Gerekçe olarak da “İkisi de emekli maaşıyla geçiyor, Bayram zaten 350 lirayı da ödemekte zorlanıyor” dedi. Ayrıca 5 bin 100 liralık mahkeme masraflarının da Güllü K. tarafından ödenmesine hükmetti. Böylece 350 liralık nafakasının artışı için mahkemeye giden Güllü K., nafakasını artırmadığı gibi 5 bin 100 liralık hiç hesapta olmayan bir masraf ile dönmüş oldu.
'KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ'
Hürriyet’e konuşan Güllü K.'un avukatı Murat Sultansu “Nafaka artışı beklerken, mahkeme masrafları da Güllü teyzenin üzerine kaldı. Zaten geçinemiyordu. 15 aylık nafakası bu masrafları ödemeye ancak yeter. Karara itiraz edeceğiz” dedi.
(Musa Kesler / Hürriyet)