2918 sayılı KTK m:109; “Motorlu araç kazalarından doğan maddi zararların tazminine ilişkin talepler, zarar görenin, zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten başlayarak iki yıl ve herhalde, kaza gününden başlayarak on yıl içinde zamanaşımına uğrar. Dava, cezayı gerektiren bir fiilden doğar ve ceza kanunu bu fiil için daha uzun bir zaman aşımı süresi öngörmüş bulunursa, bu süre, maddi tazminat talepleri için de geçerlidir.” Şeklinde düzenlenmiş olup, buna göre 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri de beraber değerlendirildiğinde: -Trafik kazası yaralanma veya ölümle sonuçlanmamışsa, zamanaşımı kişinin zararı öğrendiği tarihten itibaren 2 yıl, her halükarda kaza tarihinden itibaren 10 yıldır. - Trafik kazası bir veya birden fazla yaralanma ile sonuçlanmışsa zamanaşımı 8 yıldır. - Trafik kazası bir veya birden fazla ölüm ile sonuçlanmışsa zamanaşımı 15 yıldır.
2918 sayılı KTK m:109; “Motorlu araç kazalarından doğan maddi zararların tazminine ilişkin talepler, zarar görenin, zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten başlayarak iki yıl ve herhalde, kaza gününden başlayarak on yıl içinde zamanaşımına uğrar. Dava, cezayı gerektiren bir fiilden doğar ve ceza kanunu bu fiil için daha uzun bir zaman aşımı süresi öngörmüş bulunursa, bu süre, maddi tazminat talepleri için de geçerlidir.” Şeklinde düzenlenmiş olup, buna göre 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri de beraber değerlendirildiğinde:
-Trafik kazası yaralanma veya ölümle sonuçlanmamışsa, zamanaşımı kişinin zararı öğrendiği tarihten itibaren 2 yıl, her halükarda kaza tarihinden itibaren 10 yıldır.
- Trafik kazası bir veya birden fazla yaralanma ile sonuçlanmışsa zamanaşımı 8 yıldır.
- Trafik kazası bir veya birden fazla ölüm ile sonuçlanmışsa zamanaşımı 15 yıldır.