Soru: öz*** merhaba benim sorum eşimle ilgili eşim 2022 ekim ayında taksim eğitim hast de bel fıtığı şikayeti sonucunda ameliyat oldu fakat ters bir hareket sonucu fıtığı tekrarladı ve bu sefer 2023 ocak ayında tekrar aynı hast de aynı doktor ile (dr.ayhan koçak) yeniden ameliyat kararı alındı fakat platin takılacağı bilgisi verildi ve eşim kabul etti 06.01.23 tarihinde ameliyat esnasında vidalar eşimin omuriliğinde yanlış kemiğe takıldı hepsinin mr görüntüsü ve dr raporuda mevcuttur, aynı gün yoğun bakıma alındı ertesi gün eşime vidaların yanlış takıldığı ve tekrar ameliyat olması gerektiği bilgisi verildi mecburen kabul edildi sonrasında omurilik zarı patladığı anlaşıldı beyin omurilik sıvı kaçağı tespit edildi ve yaklaşık olarak 25 gün toplamda hast de kaldı normalde maximum 4 gün hatta 2 gün içinde taburcu olabileceği bir ameliyattı eşim günlerce bos sıvı kaçağı nedeniyle menenjit riskiyle karşı karşıya kaldı ciddi bir travma ve felç kalma hatta ölüm riskiyle karşı karşıya kaldı. eşim bahsi geçen doktor ve ekibine manevi tazminat davası açmak istiyor bu konuyla ilgili bilgi verebilir misiniz lütfen bize çok teşekkür ederim şimdiden. Cevap: Öncelikle geçmiş olsun. Doktor hatası sebebiyle uğradığınız maddi ve manevi zararlarınızla ilgili hastane ve doktora karşı tazminat davası açma hakkınız bulunmaktadır. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli husus yaşadığınız olumsuzluğun doktor hatası sebebiyle meydana geldiğinin ispatı noktasındadır. Ayrıntılı bilgi ve randevu almak için +(90) 242 2441047 iletişim numaramızdan irtibata geçebilirsiniz.
Soru: Se*** Merhaba Eşimle anlaşmalı olarak boşanacağız,fakat yurt dışında yaşıyor be şuan gelemeyecek.Ben burdan nasıl dava açabilirim .Yardımcı olursanız sevinirim. Cevap: Eşinizin yurtdışında olması boşanmanıza engel değil, iletişim numaralarımızdan iletişime geçerek boşanma süreci ile ilgili bilgi alabilirsiniz.
Soru: Misafir Merhaba ben Almanyada yaşıyorum, bizim dört buçuk senedir süren miras davamız var. Birinci sorum, bir dava bu kadar çok sürermi? ikinci sorum, abim beş senedir babamdan miras kalan evleri ve arabayı kendi malı' mış gibi kullanıyor, banada uzakdan seyir etmek kalıyor. Dükkanlarıda kiraya vermiş, ordan elde ettiği gelirleride kullanıyor. Bu konuda kanunca yapılacak birşey yokmu, ben kullanamıyorsam onunda kullanmasını istemiyorum. istanbulda Avukat tuttum ama oda sanki yeterince ilgilenmiyormuş gibi geliyor bana. Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.Almanyadan selamlar Cevap: Merhaba, Öncelikle dosyanızı ayrıntılı olarak incelemeden, davanızın ne sebeple uzun sürdüğü hususunda cevap vermek yanlış olur. Zira bir davanın uzun sürmesinin pek çok sebebi olabilir. Diğer sorunuza gelince; kardeşinizin babanızdan kalan ev ve arabayı kendisinin kullanması, dükkanları kiraya vermesi ve bu kira bedellerinden size ödeme yapmaması ile ilgili dava açma hakkınız bulunmaktadır. Söz konusu miras kalan malların kullanımı ve alınan kiralara ilişkin her mirasçının miras payı oranında hakkı bulunmaktadır. Geriye dönük kira bedelleri ve kullanım bedeli ile ilgili dava açabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için iletişim numaralarımızı arayabilirsiniz. İyi günler dileriz.
Soru: Misafir Merhaba fransadaym 4yıllık evliyim eşim boşanmak istiyor eşim Fransız vatandaşı ben türk vatandaşıyım iki çocuğum var çocuklarımda Fransız vatandaşı haklarımı öğrenebilirmiyim? Cevap: Merhaba, boşanma süreci ile ilgili iletişim numaralarımızdan irtibata geçerek ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. +90 242 2441047
Soru: Sv*** Merhaba sabah mesai saati içerisinde işyerine giderken personel servisimiz ağaca çarptı ve omuzumda çıkık meydana geldi halen raporluyum iyileşme sürem biraz uzun.Hakkimi nasıl savunabilirim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler Cevap: Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Bahsettiğiniz olay iş kazası kapsamında değerlendirilir ve vücudunuzda oluşabilecek geçici yahut kalıcı sakatlık olması durumunda maddi ve manevi tazminat davası açma ve ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunma hakkınız bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi ve konuyu detaylı incelemek için iletişim numaralarımızdan irtibata geçip görüşme için randevu alabilirsiniz.
Soru: Mu*** Merhaba, çalışmış olduğum iş yerinde son ay için sigortamız yatmadı ve 2 aydır maaşımız da yatmıyor. Patrona her sorduğumuzda para bulamadım vs. çeşitli bahanelerle ileri tarih veriyor ve o tarihte yaptıracağını söylüyor. 2 aydır aynı süreç tekrarlanıyor. Bu durumda bireysel veya toplu dava etme hakkımız ne ölçüde bulunuyor ve dava süreci ortalama ne kadar sürmektedir? Bu konuda bilgi almak istiyorum. Cevap: Merhaba, belirttiğiniz kadarıyla iş sözleşmesini haklı sebeple feshetme hakkınız bulunmakta. Dava süreci ortalama 1-1,5 yıl civarı sürmektedir. Ayrıntılı bilgi ve konuyu detaylı incelemek için iletişim numaralarımızdan irtibata geçip görüşme için randevu alabilirsiniz.
Soru: ya*** Merhaba, 23.02.2017 tarihi itibariyle bir şirkette muhasebe departmanında görev almaktayım. Fakat iş yerimde şef olarak nitelendirebileceğim meslektaşım tarafından yıldırma ve mobing söz konusudur. İşim dışında her türlü işi yaptırarak hatta karşı çıktığımı belirttiğim halde istemediğim işleri (meslek alanım olmayan,bulaşık yıkamak, ön büro görevlisi olarak girişe göndermek, psikolojik şiddet ve özel hayata müdahaleye varana kadar herşey) yaptırmaktadır. Ben işten ayrılmak istiyorum fakat 4,5 yıllık bir tazminatım söz konusu. Tazminatmı da alıp çıkabileceğim nasıl bir yol izlemem lazım böyle bir şey mümkün mü? Cevap: Merhaba , mobbing ve kötü muamele halinde işten ayrılsanız dahi tazminatlarınızı almanız mümkün. Bu konuda ayrıntılı bilgi almak için 0242 244 10 47 - 0532 600 57 86 ve 0533 235 71 61 nolu numaraları arayarabilir randevu talep edebilirsiniz. İyi akşamlar
Soru: öz*** ak*** Merhaba, 3 yıl önce eşimle anlaşmalı olarak boşandık. Çocuklarımın velayeti bende özel bir kolejde öğretmenlik yapıyorum ancak pandemi nedeniyle 6 aydır düzenli maaşımı alamıyorum.. Bu nedenle çocuklarımın ihtiyacını karşılayamıyorum. Boşanma davasında nafaka istememiş olmam nafaka davası açmama engel bir durummudur? Cevap: Merhaba, TMK 182/2 uyarınca boşanma veya ayrılık sonucunda velayeti kendisine verilmeyen eş, müşterek çocuğun bakımı ve eğitim masraflarına ekonomik gücü oranında katılmak zorundadır. Bu konu kamu düzenine ilişkindir. Bu sebeple anlaşmalı boşanma gerçekleştikten sonra yeniden nafaka davası açmanıza engel bir durum bulunmamaktadır.
Soru: zi*** me*** 1 yıl öncesi iş yerinde çalışan arkadaşıma borç para verdim defalarca istememe rağmen ödeme yapmadı. Her seferinde çeşitli bahaneler sundu. Kendisine güvendiğim için senette almamıştım. Banka hesabına gönderdim açıklama olarak borç olarak diye belirttim.Dekontla dava açabilirmiyim Lütfen bu konuda bana Yardımcı olmanızı rica ediyorum. İyi çalışmalar. Cevap: Merhaba, Banka dekontları alacağın ispatı için yazılı delil niteliğinde olup, "borç olarak" açıklaması bulunan banka dekontu ile icra takibi ve/veya dava yoluna başvurmanızda hiçbir engel bulunmamaktadır.
Soru: Me*** DE*** Öncelikle selam, Sayın avukatım. Ben 8 yıllık evliyim. Bu evlilikten bir çocuğum var.Eşim şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtı.Boşanmak istiyorum ancak eşimin maddi, manevi tazminat ve nafaka bedeli çok yüksek. Şöyle ki, evlendikten 6 ay sonra noterden mal ayrılığı sözleşmesi imzaladı. Evlilik birliğinde edinilmiş mallardan hiç bir hak ve alacağım yoktur diye sözleşmesi var. Buna göre eşim benden nafaka ve tazminat hak kazanırmı? Cevap: Merhaba, çiftler evlenmeden önce veya sonra mal rejimi sözleşmeleri yapabilirler. Mal rejimi sözleşmeleri evlendikten sonra tarafların edindikleri malların paylaşımına ilişkin olup, boşanmanın ferilerinden olan tazminat ve nafakaya ilişkin mal rejimi sözleşmesi yapılamaz. Dolayısıyla bahsettiğiniz konuda tazminat ve nafakaya ilişkin verilecek hüküm, tarafların kusur oranlarına ve sosyal ve ekonomik durumlarına göre Mahkemece tayin edilecektir.
Soru: Misafir Merhaba.. Annemin bir trafik kazası geçirmesi sonucu hastanede tedavi gördüğü ve ameliyat edilip Platin takıldı ve aynı zamanda kaza öncesi zaten kanser tedavisi gördüğü ve tedavisinin bu nedenle daha zor duruma düştü .. v.s konu kısaca bu tabiki size gelip yüz yüze ifade etmek isterim.. Kısaca araştırmadan sonra engin tecrübenize güvenerekten bu konuda bana yardımcı olmanızı çok isterim.. yakın ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.. Cevap: T..... bey merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Annenize Allah şifa versin. Yaralamalı trafik kazalarında öncelikle illiyet bağı(geçirilen kaza sebebiyle sakatlık veya mağduriyet yaşanması) ilgili kazadaki kusur dağılımı, annenizin yaşı, geçici veya kalıcı sakatlık, varsa geliri vs. Birçok husus hem açılacak/ açılmış olan tazminat davasındaki tazminat tutarı ve sonucuna etki edecek olup, hem de olayın özelliklerine göre bunun gibi birçok ayrıntı ( şayet hala devam ediyorsa) ceza davasının sonucuna etki edecektir. Gerek ceza davası gerekse açılacak tazminat davası ile ilgili ayrıntılı olarak görüşmeden dosyaya ilişkin bilgilere sahip olmadan net bir cevap vermek sağlıklı olmayacaktır. Bu nedenle dilerseniz iletişim bilgilerinden telefon ve/veya mail, whatsapp üzerinden randevu alabilirsiniz. Bu aşamada size tek tavsiyem kendisini hasar danışmanlık şirketi vs. Olarak tanıtan ve sizin iletişim bilgilerinizi yasa dışı yollarla ele geçirip sizi arayan kötüniyetli kişilerle değil, mutlaka bir avukatla hukuki süreci yürütmenizdir. İyi günler dilerim.
Soru: Em*** öz*** İyi akşamlar avukat bey, Ben Hollanda'da yaşıyorum.eşim ise Türkiye'de yaşıyor. boşanma davası açmak istiyorum.Bununla ilgili bilgi almak istiyorum sizden.Malum salgın nedeniyle Türkiye'ye gelmem bir hayli sıkıntı olacak.Ayrıca Türkiyeye gelmeden vekalet vererek boşanma davası açabilirmiyim.? Cevap: Merhaba, Yaşadığınız ülkede bulunan Türk Konsolosluğu'na başvurarak, anlaştığınız bir avukata vekaletname çıkarabilirsiniz. Bu işlem için Türkiye'ye gelmenize gerek yoktur. Açılacak Boşanma davasında da sizin bizzat bulunmanız gerekmemektedir. İstisnai durumlar haricinde avukatınız aracılığıyla boşanma davası açılıp, sonuçlandırılması mümkündür.
Soru: Me*** ko*** Avukat Vekaletnamesi Nasıl Çıkarılır? Cevap: Avukatınız tarafından size verilen kimlik ve adres bilgileri ile birlikte herhangi bir notere giderek vekaletname çıkarabilirsiniz. Miras, nüfus, boşanma gibi davalarda özel yetkiler arandığından bunları vekaletnamenize ekletmeyi unutmayın.
Soru: Misafir Kiracım apartman aidatını ödememiş. bu konuda ne yapabilirim Cevap: Aidat apartmanda yaşayan malik veya kiracıların ortak giderlere katılmak için ödemek zorunda olduğu ücretlerdir. Maalesef günümüzde gerek yönetiimin zayıflığı , gerekse apartmanların danışman avukatlarla çalışmaması sebebiyle bir çok kiracı yada malik aidatlarını ödememektedir