Olumsuz güvenlik soruşturması mahkeme tarafından iptal edilenlerin, geriye dönük maddi hak talebi.

Olumsuz güvenlik soruşturması mahkeme tarafından iptal edilenlerin, geriye dönük maddi hak talebi.

Olumsuz güvenlik soruşturmasının iptali kararının davacının doğrudan atanması sonucu doğurmaması sebebiyle, Ankara Bölge İdare Mahkemesi, davacının maddi kayıplarının karşılanmasına gerek olmadığına karar verdi.

Sözleşmeli öğretmen olarak 2017 yılında atanan bir kişinin ataması, güvenlik soruşturmasının olumsuz olduğu gerekçesiyle iptal edilmiştir. Öğretmen dava açmış ve güvenlik soruşturmasının iptaline dair işlem Anayasa Mahkemesi kararı da gerekçe gösterilerek iptal edilmiştir.

Sözleşmeli öğretmen olarak atanan kişi bu kez maddi hak kayıplarının giderilmesi için dava açmış ve idare mahkemesi talebi haklı bulmuştur. Ancak Ankara Bölge İdare Mahkemesi güvenlik soruşturmasının iptali kararının davacının doğrudan atanması sonucu doğurmaması nedeniyle, maddi zararlarının karşılanmasına gerek bulunmadığına karar vermiştir. Karar gerekçesinde, dava konusu işlemin tesis edildiği tarihte, yürürlükte bulunan bir kanun hükmü bulunduğuna ve güvenlik soruşturmasının olumsuz sonuçlandığı tarih itibariyle hukuka aykırı bir işlem yapılmadığına dikkat çekildi.

 

MAHKEME KARARI İÇİN TIKLAYINIZ..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

memurlar.net

 

 

Şimdi Ara
Hemen Sor