Çocuğunun velayetini tecavüzcüsüne veren Mahkemeye büyük tepki.

Çocuğunun velayetini tecavüzcüsüne veren Mahkemeye büyük tepki.

Amerika'da Crysta Abelseth ismindeki kadın, arkadaşlarıyla birlikte akşam yemeği yedikten sonra, aynı restorandaki bir adamın saldırısına uğradı.

O günleri anlatan Abelseth, “Beni eve götürmek yerine evine getirdi. İçeri girince oturma odasındaki kanepede bana tecavüz etti” ifadelerini kullandı. Cinsel saldırıdan beş yıl sonra ise mahkeme, skandal bir karara imza attı.

Crysta Abelseth, 2005 yılında henüz 16 yaşındaydı. Crysta arkadaşlarıyla birlikte yemek yemeye yerel bir restorana gitti. O sırada synı restoranda bulunan bir adam, arkadaşlarıyla birlikte yemek yiyen Crysta'ya, onu eve bırakmayı teklif etti. O sırada 30 yaşında olan John Barnes, genç kızı evine bırakmak yerine kendi evine götürdü ve ona tecavüz etti.

EVİNE BIRAKMAK YERİNE KENDİ EVİNE GÖTÜRDÜ

Crysta Abelseth, o günleri WBRZ'ye anlattığında “Beni eve götürmek yerine evine getirdi. İçeri girince oturma odasındaki kanepede bana tecavüz etti” ifadelerini kullandı. Genç kız bu saldırı sonucunda hamile kaldı ve bir bebek dünyaya getirdi.

BEŞ YIL SONRA YENİDEN ORTAYA ÇIKTI

Saldırı gerçekleştiğinde 16 yaşında olan Crysta, "Herkes hamileliğin erkek arkadaşımdan olduğunu düşündü ve ben de buna inanmalarına izin verdim" dedi. Saldırgan John Barnes, beş yıl sonra çocuğun kendisinden olabileceğini öğrendiğinde yeniden ortaya çıktı.

Crysta, "Kızım beş yaşındayken ondan haberi oldu ve öğrendikten sonra velayeti takip ederek onu benden almak istedi" dedi ve ekledi:

"Çocuğum, uğradığım tecavüz sonucu dünyaya gelmesine rağmen ona yarı yarıya velayet verdiler."

Louisiana'nın zaman aşımı yasalarını öğrendikten sonra Crysta, 2015 yılında Barnes'a tecavüz suçlamasında bulunmaya karar verdi:

"Ertesi gün yapmazsam bu konuda yapabileceğim hiçbir şey olmadığını düşündüm" dedi. “Bir travma danışmanına gittim ve 'Hayır, 18 yaşına girdikten sonra 30 yılın var' dedi.”

Dava Tangipahoa Parish Şerif Ofisi nezdinde hala açıktı ve herhangi bir suçlama yapılmadı. Crysta, davaya asla bir dedektif atanmadığını ve hiçbir şeyin soruşturulmadığını anlattı.

Şu anda 32 yaşında olan kadın, adalet sistemiyle mücadele halinde olduğunu anlattı ve kızına cep telefonu verdiği iddiaları üzerine kızının velayetini kaybettiğini söyledi.

DAVA KAYITLARI MÜHÜRLENDİ

Amerikan medyasında çıkan haberlere göre, davayla ilgili mahkeme kayıtları açıklanamayacak şekilde mühürlendi.

Crysta, saldırganı Barnes'ın iyi bağlantıları olduğunu, bu sebeple ne polisin ne de adalet sisteminin kendisinin yanında yer almadığını söylüyor.

“Adalet sistemiyle bağlantıları olduğunu söyleyerek beni defalarca tehdit etti, bu yüzden dikkatli olmam gerektiğini ve istediği zaman onu elimden alabileceğini söyledi. Dedikleri gerçekten olana kadar ona inanmadım."

Avukatlar, olayların sırasının rahatsız edici olduğunu iddia etti. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş Save Lives'tan Stacie Triche, "Tecavüz kurbanı olduğunu ve bu tecavüzcünün potansiyel olarak tam velayeti alabileceğini öğrendiğimde, devreye girdim ve bu konuda bir şeyler yapılması gerektiğini söyledim" ifadelerini kullandı.

TECAVÜZCÜYE NAFAKA ÖDEYECEK

Triche, ayrıca Crysta'nın düştüğü korkunç durumu anlatırken "Failine ödeme yapmak zorunda kaldı" ve ekledi: “Tecavüzcünün nafakasını ve yasal ücretlerini ödemeye ve tecavüz ürünü olan çocuğun velayetinden vazgeçmeye zorlandı. Hiçbir anlamı yok."

Yasal gözlemciler, zorla tecavüz iddiaları kanıtlanamasa bile, Abelseth ve Barnes arasındaki yaş farkının yasal tecavüz teşkil edeceğini kaydetti. Louisiana'da reşit olma yaşı 17.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gazetevatan

Şimdi Ara
Hemen Sor